Pagina's

dinsdag 17 juli 2012

Haken met t-shirts

Voor een swap op http://www.swap-bot.com/ moest ik een item maken met het thema "rond". het maakte niet uit wat als het maar wel gericht was op het profiel van je swappartner.
Na enige tijd gespit te hebben in het profiel en ook rond gekeken te hebben op haar pinterest site, kwam ik op het volgende idee: Ik ga voor haar een kleurige tas of mand haken van oude t-shirts!
Want dan is het item rond plus dat het ook nog recycling is, wat ook weer rond symboliseerd.

Ik ben de shirts - ik kan oude kleding altijd slecht weggooien en helaas ken ik niemand verder die het past. maar de stof is vaak nog goed dus dan bewaar je het voor ik-weet-niet-waarvoor, maar blijkbaar dus hiervoor!- eerst op kleur gaan sorteren... Welke passen bij het profiel van mijn partner en welke volgen elkaar mooi op. Helaas had ik te weinig kleuren die echt bij mijn partner paste maar ik hoopte dit probleem later op te lossen (dat is dmv de bloemen slinger uiteindelijk gedaan).

Okee, ik had een berg met shirts en tops die nu geknipt moesten worden zodat ze later een bolletje garen worden. Dus dan knip je eerst alle naden uit het shirt zodat je een mooi glad voor en achterpand hebt.
Hierna ga je de stof in 1 lange reep knippen: begin onderaan een reep te knippen tot 1 cm voor het einde Draai de stof om en knip daarboven weer door naar de overkant tot weer ongeveer 1 cm voor het einde. Zoals op onderstaand plaatje dus:

Hierna rol je de repen op tot een bolletje.

En daarna is het een kwestie van een leuk patroon opzoeken, de juiste haaknaald nemen (ik heb een nummer 5 gebruikt) en een testlap maken om de verhoudingen van het patroon te bepalen.
ik heb zelf een erg groot verschil gemerkt met de verschillende stoffen waar ik mee heb gewerkt. Katoenen stoffen werkte veel stugger en meer elastische stoffen werkte makkelijker en maakte een strakker resultaat.

nouja en zie hier mijn eindresultaat:


Het mandje van boven aanzicht
Ik had er ook nog 2 ronde bloemenzeepjes
 bij gemaakt en 4 tarts, deze zijn voor in een geurbranderHet mandje van onderen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje en graag tot ziens!
My Frizzle