Pagina's

maandag 27 mei 2013

Noten cruesli maken

Het is weer te lang geleden dat ik hier wat heb geplaatst, maar ik heb in de tussentijd niet stil gezeten...
Genoeg projecten zijn intussen al af en het word tijd dat ik die ook met jullie ga delen.
Ik begin met de noten cruesli, die ik intussen al weer bijna helemaal heb opgegeten.

Bij deze cruesli moet je niet denken goedkoper uit te zijn omdat je het zelf maakt, dat is echt een enorme denkfout!
Je maakt het zelf omdat je een luxe product wil hebben dat je in de winkel gewoon niet kan kopen.
Je weet wat er in gaat, je weet wat de kwaliteit is van je product.
Zo heb je de vrijheid om ook te kiezen voor biologische en of fairtrade producten, of niet.
Het is maar net hoever je zelf wil en kunt gaan natuurlijk.

Benodigd:
200 gr Havermout
200 gr Brinta
300 gr ongezouten noten (ik heb gekozen voor pijnboompitten, amandelen en cashews, simpel weg omdat ik ze had liggen)
100 ml esdoorn siroop
100 ml arachideolie(of andere noten olie)
1 luchtdichte pot
Vijzel (of keukenmachine)
Een ruime kom
maatbeker + weegschaal
Iets om mee te roeren, ik gebruik meestal een vork
Bakpapier & oven + bakplaat

Bereiding:
Doe de noten in een vijzel en maak ze klein. Bedenk hoe klein jij ze wil hebben, perslot wordt het meer 1 smaak als je ze heel fijn maalt en proef je de individuele smaken meer als de stukken wat groter/grover blijven.
Doe de noten in een ruime kom en schenk de brinta en de havermout er bij.
Pak de maatbeker en vul deze met de olie en de siroop, roer dit even en voeg het ook toe aan het noten mengsel.
Roer dit alles nu heel goed door. er kunnen kleine brokjes ontstaan.
Pak de bakplaat en bedek deze met het bakpapier
Doe hier de cruesli-to-be op en druk alles plat zodat het goed verdeeld ligt over de plaat.

Zet dit in de oven voor 1,5 uur op ongeveer 150 graden.
Vergeet niet om ieder half uur even alles om te roeren!

Als het klaar is, de cruesli volledig laten afkoelen en daarna pas in de pot stoppen (en labelen natuurlijk!)

Tip: als je het gaat eten, is dit nog heerlijk aan te vullen met vers of gedroogd fruit natuurlijk! Zo kan je iedere dag hiermee varieren. Ik vind zelf gedroogde cranberry's hier erg lekker bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje en graag tot ziens!
My Frizzle